Kategoriler: Teknoloji

Elektrikli BMW modellerinde “yapay şanzıman” dönemi!


Elektrikli otomobillerin hayatımıza girmesiyle birlikte yeni nesil şanzıman ve şanzıman teknolojileri de hayatımızdan çıkıyor. Bir dönem birçok insanın korkulu rüyası olan “yarım debriyaj” hareketi otomatik şanzımanların iyiden iyiye yaygınlaşması ile rafa kalkmıştı. Elektrikli otomobiller ise tamamen vites konusunu hayatımızdan çıkardı. Ancak elektrikli BMW M modellerinde yapay şanzıman ile bu durum değişecek gibi. Elektrikli BMW M […]

Elektrikli otomobillerin hayatımıza girmesiyle birlikte yeni nesil şanzıman ve şanzıman teknolojileri de hayatımızdan çıkıyor. Bir dönem birçok insanın korkulu rüyası olan “yarım debriyaj” hareketi otomatik şanzımanların iyiden iyiye yaygınlaşması ile rafa kalkmıştı. Elektrikli otomobiller ise tamamen vites konusunu hayatımızdan çıkardı. Ancak elektrikli BMW M modellerinde yapay şanzıman ile bu durum değişecek gibi.

Otomobillerin hayatımıza girmesiyle birlikte içten yanmalı motor teknolojileri ve şanzıman teknolojileri ile iyice haşır neşir olduk. Bununla beraber yarım debriyaj, vites aralıkları, kavrama noktası vb. birçok terim de hayatımıza dahil oldu. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte otomatik şanzımanlar ve hatta CVT gibi sonsuz şanzımanlar yaygınlaştı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ancak elektrikli otomobil trendinin başlaması beraberinde şanzımanı yani vitesleri artık sadece ileri, geri ve dur olarak tanımladı. Bununla birlikte otomobiller akülü araçlar gibi sadece gaz ve fren ile kontrol edilebilir duruma geldi. Ancak bu durum herkes için yenilikçi veya güzel değil. Zira otomobillerini limitlerde kullanmak isteyen sportif sürüş dinamiklerine sahip kullanıcılar şanzıman konusuna büyük önem vermekte.

2.4 ton ama 727 Hp! Yeni BMW M5 özellikleri ve fiyatı!

2.4 ton ağırlığında ve 727 HP gücünde yeni BMW M5 modelinin özellikleri ve fiyatı haberimize! İşte yeni asi çocuk!

Ayrıca bu durum elektrikli otomobillerin de yaygınlaşmasındaki en büyük dezavantajlardan biri. Ancak bu soruna Hyundai mühendisleri gerçekten başarılı bir çözüm buldular. Yapay şanzıman. Yapay şanzıman aslında bahsi geçen otomobillerin sahip olacakları içten yanmalı motorlar ve şanzıman sistemlerini birebir kopyalamakta. Bu sayede kullanıcı aracını kullanırken gerçek vites arttırma, düşürme vb. durumları kontrol edebiliyor. Bu da otomobillerin sürüş zevkini arttırmakta.

BMW’nin sportif araçlarından sorumlu M Departmanı geliştirme müdürü Dirk Hacker da Ioniq 5 N modelindeki yapay şanzıman sistemini övgüyle anlattı. Devamında BMW M Serisi otomobillerde de yapay şanzıman sisteminin kullanılacağını bildirdi.

Peki siz BMW’nin yeni şanzıman teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak:
SDN – ShiftDelete.Net


Kaynak: teknolojipusulasi.com

editor

Paylaş
Tarafından Yayınlandı
editor

Yakın Zamanda Gönderilenler

Kağıttan ince: Honor, Magic V3’ü tanıttı!

İlk gördüğünüzde ‘Ne var canım, o kadar da ince değil’ diyeceğiniz, ancak sonrasında katlanabilir olduğunu…

7 saat ago

Ramazan Hoca’nın katil zanlısına ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Fatih’te ‘Ramazan hoca’ olarak tanınan Ramazan Pişkin’i başkası zannettiğini öne sürüp bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan…

12 saat ago

Uçum’dan ‘erken seçim’ tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken uyarı: 2028 öncesi ideoloji bir hamle yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Türkiye'de erken seçim tartışmalarıyla ilgili…

12 saat ago

Fenerbahçe’den Juventus’un yıldızı McKennie’ye kanca

Yeni sezonun çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Juventus forması giyen Weston McKennie'nin menajeriyle görüşme gerçekleştirdi. ensonhaber.com Jose…

12 saat ago

Merkez Bankası, faiz toplantısı tarihlerinde değişiklik yaptı

TCMB, politika faizine karar verilen iki Para Politikası Kurulu toplantı tarihlerinde, TCMB Başkanı Karahan'ın programı…

12 saat ago

Uzmanlardan aşırı sıcaklara karşı 15 öneri

Küresel ısınmayla birlikte artan hava sıcaklığı sağlık açısından risk yarattıyor. Uzmanlar buna karşın alınacak önlemleri…

12 saat ago

This website uses cookies.