Kategoriler: Ekonomi

Madenlerde denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, bir dizi ziyaret için bulunduğu Bergama’da madenlerin denetimlerinin artılıcağını ve iş güvenliği için işletmelere önemli görevler düştüğünü dile getirdi.


YAZI ARASI REKLAM ALANI

DHA

Türkiye, kendi enerji kaynaklarına yöneldiği gibi madencilikte de arayışlarını daha hassas bir şekilde yürütmek amacını taşıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İzmir’in Bergama ilçesinden maden işletmecilerine uyarıda bulundu.

İş sağlığı ve güvenliğinden asla taviz vermeden, asla riske etmeden işletmelerin işletileceğini dile getiren Bayraktar, Erzincan İliç’te çok yakın bir zamanda yaşanan kazayı hatırlattı.

“Altın üretimimizi mutlaka, yıllık en az 100 tonlara çıkarmamız gerekiyor”

Bakan Bayraktar, İzmir’de ilk ziyaretini Bergama Organize Bölgesi’ne yaptı. Ardından Bergama Ticaret Odası’nda toplantı salonunda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya gelen Bakan Bayraktar, burada şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye altın madeni konusunda da ciddi potansiyeli olan ciddi kaynağın rezervi olan bir ülke. Onun için Türkiye’de diyoruz ki altın madenciliğini mutlaka geliştirmemiz lazım. Altın üretimimizi mutlaka, yıllık en az 100 tonlara çıkarmamız gerekiyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bunu yapabilmek için elbette ki insandan insan sağlığından vazgeçmeden, bunu ve çevreyi önceleyerek bu yatırımları yapmamız lazım. Özellikle madencilik sektöründe çalışan arkadaşlarımızdan, bu toplantı vesilesiyle bunu tekrar istirham ediyorum.

“Denetimlerimizi daha da sıkılaştıracağız”

Bakan Bayraktar, açıklamalarına şöyle devam etti:

Değerli arkadaşlar iş sağlığı ve güvenliğinden asla taviz vermeden, asla riske etmeden işletmelerimizi işleteceğiz. Çünkü çok yakın bir zamanda bir kaza yaşadık biliyorsunuz; Erzincan İliç’te. Dolayısıyla asla bunları istemiyoruz. Biz bu anlamda denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız.

“Esas iş işletmelere düşüyor”

Ama esas iş sizlere düşüyor. İşletme sahiplerine, işletmecilere orada çalışanlara düşüyor. Dolayısıyla, ‘güvenli madencilik’ diyoruz. ‘Çevreyle uyumlu madencilik’ diyoruz. Bu anlamda da ülkemiz dünyanın en bereketli, maden açısından, en zengin ülkelerinden biri ama bunları doğru şekilde, sorunlu şekilde ekonomimize kazandırmamız lazım. Bunu yaptığımız zaman Türkiye daha güçlü bir ülke olacak, daha güçlü bir ekonomimiz olacak ve biraz önce ifade o sistemik sorunları da inşallah önümüzden çıkarmış olacağız.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)


Kaynak: ensonhaber.com

editor

Paylaş
Tarafından Yayınlandı
editor

Yakın Zamanda Gönderilenler

U.S. Awards $120 Million to Polar Semiconductor to Expand Chip Facility

Federal officials will provide up to $120 million in grants to Polar Semiconductor to help…

4 saat ago

Tek seferde çalıştı! Dünyanın ilk hidrojen motorunu üretti

Bath Üniversitesi’nde okuyan bir grup zeki öğrenci bugün büyük bir kilometre taşını katetti. Bu gençler,…

6 saat ago

Meizu 21 Note özellikleri ortaya çıktı!

Meizu bir süre önce yaptığı açıklama kapsamında yapay zeka operasyonlarına ağırlık vereceğini söylemişti. Meizu 21…

18 saat ago

Tüm ülkeleri Filistin devletini tanımaya davet ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamla ilgili kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirterek "Henüz Filistin devletini tanımayan…

21 saat ago

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan flaş çıkış: TBMM’nin rolü kanun tekeline sahip olmaktır, fikrin tekeline değil!

31 Mart seçimlerinin ardından Türkiye yeni anayasa hazırlıklarını tartışmaya başladı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş siyasi…

21 saat ago

Beşiktaş, Alanyaspor’la yenişemedi

Beşiktaş, Süper Lig'in 36. haftasında deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. ensonhaber.com Süper Lig’in 36.…

21 saat ago

This website uses cookies.